Wat doet een kwaliteitscontroleur? In onderstaande blog gaan we dieper in op hoe een dag van een QC manager eruit ziet.

De rol van een kwaliteitscontroleur in de verse productenindustrie.

Kwaliteitscontrole is een cruciaal onderdeel van de verse productenindustrie, omdat het ervoor zorgt dat het voedsel dat we consumeren veilig is en voldoet aan de kwaliteitsnormen die zijn vastgesteld door de industrie en de eisen van klanten. In de onderstaande blog gaan we dieper in op de rol van een kwaliteitscontroleur in de AGF. We lichten de verantwoordelijkheden van een kwaliteitscontroleur uit.

Het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteitsnormen

Voedselveiligheid en kwaliteitscontrole staan voorop in de functie van een QC. De rol van de kwaliteitscontroleur is controleren om de kwaliteit van het product is, zoals afgesproken. Bij Lehman & Troost voer je de controle uit na transport en opslag van de vers producten. Als kwaliteitscontroleur, inspecteer en analyseer je onder anderen de versheid, rijpheid, besmettingsgraad, schimmelvorming en andere factoren die invloed kunnen hebben op de producten.

De taken van een quality controleur in de AGF

  1. Wat zijn nou precies de taken van een Quality controleur binnen de groenten en fruithandel. Als QC-controleur let je op de volgende punten:
  2. Voldoet het product aan de industrienormen?
  3. Heeft het product de juiste temperatuur? Als de temperatuur te hoog is, kan het product snel bederven en als het te laag is, kan het product bevriezen en beschadigd raken.
  4. Is de vereiste documentatie aanwezig?

Is de kwaliteit van verpakking in orden? Zo moet er voorkomen worden dat de producten beschadigd raken tijdens het transport.

Bij het monitoren van de kwaliteit van de producten letten Quality Controllers ook op veranderingen in de omgeving, zoals de temperatuur en de luchtvochtigheid. Deze factoren kunnen invloed hebben op de kwaliteit van de producten en moeten daarom goed in de gaten worden gehouden.

Het identificeren en oplossen van problemen is ook een belangrijke taak van Quality Controllers. Als er bijvoorbeeld een probleem is met een bepaald product, moeten ze snel handelen om te voorkomen dat het probleem zich verspreidt en andere producten aantast.

Tot slot moeten Quality Controllers ook rapporteren over hun bevindingen en aanbevelingen doen om de kwaliteit te verbeteren. Dit kan betrekking hebben op het verbeteren van de kwaliteitscontroleprocedures of het aanpassen van de vereisten voor leveranciers en telers.

Quality Controllers spelen een belangrijke rol in de verse productenindustrie. Ze zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van het voedsel dat we consumeren en zorgen dat de producten aan de vereiste normen voldoen. Door te monitoren, problemen op te lossen en rapporten op te stellen waarborgen ze de kwaliteit van verse groenten en fruit producten

Lennert Bos

Interesse in handel met Lehmann & Troost?

Neem contact op met Lennert, stuur hem direct een berichtje.

Chat openen
Want to contact us?
Welcome to Lehmann & Troost!
Contact us now via whatsapp.