Wat doet een sales manager bij Lehmann & Troost?

Een Sales Manager bij Lehmann en Troost houdt zich bezig met aan de ene kant de inkoop en aan de andere kant de verkoop van groente en fruit. Als Sales medewerker in de groente- en fruitsector draag je verantwoordelijkheid voor beide kanten van de markt.

Sales in de groente- en fruitsector is hectisch

De groente en fruit branche is een hectische omgeving. Er zijn namelijk vele factoren die invloed hebben op de inkoop en verkoop van groente en fruit. Denk bijvoorbeeld aan het weer. Een heftige regenbui kan zo de oogst verpesten en enorm veel invloed hebben op het aanbod binnen de markt. Ook kan er tijdens het transport van alles gebeuren waardoor er kansen en bedreigingen ontstaan. Bovendien kunnen politieke gebeurtenissen roet in het eten gooien en de vraag en het aanbod beïnvloeden. Kortom vele dimensies om rekening mee te houden.

De vele dimensies zorgen ervoor dat de inkoop en verkoop van groente- en fruit producten niet te voorspellen is. Aan de hand van een trendlijn is de productie en de vraag, maar deels te bepalen. Er wordt gewerkt met een product waar leven in zit, waardoor er vele risico’s zijn waar rekening mee gehouden moet worden.

Specialiteiten van onze sales managers

Wij zijn gespecialiseerd in de piek momenten van de markt. Dit houdt in hoe moeilijker de omstandigheden, hoe meer je aan ons hebt. Bij een hoge vraag of juist bij een hoog aanbod zijn wij op ons best. We gaan op zoek naar een balans in de markt. Hiermee onderscheiden wij ons van de rest. Bij Lehmann en Troost kennen we de risico’s van de markt en spelen hierop in door alert te zijn, warme connecties te hebben en wel overwogen risico te durven nemen. De risicogebieden zijn de plekken waar wij te vinden zijn en het managen van de import en export van groente en fruit op ons nemen.

Sales dé plek als je van een uitdaging houdt

Het salesvak is niet voor iedereen weg gelegd. Er is doorzettingsvermogen, rust, kennis en lef voor nodig. Je dient een uitstekend beeld te hebben van hoe de markt werkt. Je hebt de verantwoordelijkheid voor een soepel lopend proces tussen de inkoop en verkoop. Je moet risico’s durven nemen, waarbij een hoog commercieel inzicht van belang is. Je gaat relaties aan met connecties over heel de wereld, waardoor meerdere talen spreken handig is. Zie jij een kans? Je krijgt de vrijheid om het zelf uit te zoeken en erop in te spelen. Lijkt het jou wat om te werken als Sales Manager in de groente en fruitsector? Bekijk dan onze vacaturepagina. We hebben namelijk een vacature voor een traineeship in de sales en internationaal sales manager open staan. 

Solliciteer direct Bekijk de openstaande vacatures

Hoe word je een Sales Manager in de groente- en fruitsector?  

Solliciteren gaat bij ons heel gemakkelijk. Klik hier om direct te starten met jouw sollicitatie. Hierna kan je van ons een telefoontje verwachten. Bevalt dat? Mooi! Dan nodigen we je uit om op gesprek te komen en nodigen we je uit om een dag mee te lopen. Hebben we na een dag meelopen allebei een goed gevoel, dan kan je gelijk aan de slag.

Bekijk onze vacaturepagina  

Lijk het handelen in groente- en fruit je wel wat? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw verkooptalent. Op de vacaturepagina hebben we meerdere vacatures open staan. Als je net komt kijken in de groente- en fruitsector is ons traineeship in sales een mooie kans. Voor mensen met al wat ervaring, is de vacatures voor de functie Internationaal Sales Manager interessant om door te kunnen groeien. 

Solliciteer direct Bekijk de openstaande vacatures

Chat openen
Want to contact us?
Welcome to Lehmann & Troost!
Contact us now via whatsapp.